mandag den 30. maj 2011

DIY- hækleopskrift på ispind

Det skal da ikke undre mig, om der er andre som også har lavet hæklet-pindeisopskrifter, men her kommer min version, og selvfølgelig til fri afbenyttelse. Isen er målt op efter indianer-is fra Coop, og advarsel - Marius har altså flere gange forsøgt at spise dem ;)

Et link til mig, hvis du benytter opskriften vil jeg sætte pris på. Og videresalg af opskrift er selvfølgelig ikke i orden.

Opskriften kan sagtens benyttes af begyndere ;)




Hæklet pindeis:

Du har brug for:

* Hæklenål - str 3
* Bomuldsgarn - her brugt to farver
* Ispind (hvis du ikke vil købe en hel pakke ispinde (Panduro fx.), er det jo en god undskyldning for at købe en ispind, og så vaske pinden godt efter brug, og husk at lade den tørre rigtig godt!)
* Fyldevat
* Dobbeltklæbende tape

Lav magicring
1. 7 fm i ringen (7)
2. 2 fm i hver maske (14)
3. 1 fm, 2 fm i hver anden (21)
4-29. 1 fm i hver (21)


Skift til hvid farve

30. 1 fm i hver (21)
31. 1 maske 2 sammen (14)


Fyldevat i:

Fyld ca 3 centimeter i toppen af isen. Tag dobbeltklæbende tape rundt om ispinden (ikke den del som stikker ud), og derefter fyldevat rundt om pinden, så det sidder fast. Put pinden op i midten af isen, og fyld derefter op med fyldevat, så isen bliver jævn og rund. Rul den godt mellem hænderne.

32. 2 sammen (7)
33. Hvis du vil hækle endnu strammere rundt om pinden, kan du vælge at hækle flere masker sammen, eller du kan sy og hæfte lidt stramt.


Voila - nyd isen ;)

lørdag den 28. maj 2011

Politidamer

Er der noget der kan irritere (altså virkelig pirre mig så meget, at jeg godt kan finde på at råbe bandeord+++) mig, så er det politidamer, eller folk som tror de er det.
Første gang vi skulle se på den lejlighed vi bor i, parkerede vi på en gabende tom parkeringsplads med plads til mange biler, og straks efter kom en ældre dame halsende ud fra opgangen, og bad os om at flytte bilen, for det var altså en privat parkeringsplads. Tog det lige lang tid at conecte med overboen mons tro?

Fx. Cykler jeg lige gennem vores gågade en formiddag, i stedet for at køre hele vejen uden om, og må jeg pointere den er selvfølgelig næsten tom for mennesker (altid), så er det klart, at en af de tre personer man kører forbi, skal RÅBE efter en, at man ikke må cykle der. Whats up med det? Jeg generer jo ikke nogen...

I dag var jeg og Katinka i svømmehallen, og hun skulle lige prøve at komme ind i saunaen for første gang. Og ind kommer vi, og snakker sammen om at der vel nok er varmt, og hun er lidt forsigtig med nye ting, så jeg snakker beroligende; "kom, nu sætter jeg mig her, så kan du sidde her, så går vi ud igen lige om lidt", "og er det ikke sjovt?" og knapt får jeg ramt ballen på bænken før der er en dame som siger: "i må altså ikke være herinde, hvis I ikke har taget brusebad først." (det havde vi, men godt nok før bassinet) Men altså... Arghhh... Er hun døv eller hvad? Hvor længe lød det som om vi skulle være der? Flere timer, så cloren rigtig kunne tærre bænken op?

Nå, jeg er måske også lidt pirrelig for tiden. Marius har nu sin 5. Lungebetændelse på lige så mange måneder, og så er det sgu svært at stoppe med at amme... Ikke at det har noget med sagen at gøre ;)

Men er jeg den eneste lovløse her?





Dette er så en meget sød politidame på vej til fastelavn...

torsdag den 19. maj 2011

Træt med ammestop på

Det er hvad jeg er. Siden fredag har jeg knapt sovet mere end et par timer af gangen. en ting er at amme gennem hele natten. Men en anden ting er at få en skrigende unge til at holde k... gennem hele natten. Hvornår fatter Marius at det er SLUT!! Jeg gider ikke være en sut længere...

Dengang det endnu var sødt at amme

fredag den 13. maj 2011

Gevinst fra den aller skønneste onkel

Hvor er det kanon. Har bare haft en l...dag, med ammeafvænning af lillemand, som har skreget og skreget. Hold da k... hvor kan han blive sur!

Og lige så snart han sov, bankede naboen på døren med en pakke, som var kommet forkert. Og WAUW - siger jeg bare. Den er jo bare 10 gange federe i virkeligheden! Tusinde tak. Både til Onkel Anne, og Høghbloggen. Jeg skal så meget bruge den, liiiige med det samme. Den reddede bare hele dagen!!!





God weekend Anne, og da også alle andre ;)

mandag den 9. maj 2011

Forresten... #3

Denne gang kommer jeg med løsningen til det akutte sukkerstop!

Jeg har nu kvittet sukker i 2 uger (okay ikke om fredagen), og hold nu op... hvorfor er der ingen der har sagt det til mig før? Man taber sig sgu af det! Og ikke mindre end 8 centimeter er forsvundet rundt om taljen!!! Vildt ikke??? (Og det er altså ikke fordi, jeg er giant fra før, en str 40)
Jeg indrømmer, at jeg spiste rigtig meget chokolade, stærke bolcher, kage, cacao, cola, is... noget jeg har glemt? Ja, kiks, oreos, børnenes dyrekiks, marcipan (med pålægschokolade). Men alligevel, 8 centimeter! Så hvis jeg kan, så kan du også.

Løsningen er: Sig "nej tak", "skidt pyt", snup et æble, en gulerod, et knækbrød med kanel...Og det er faktisk ret så fedt at sige nej tak. Det er altså en lille sejr hver gang.

Selvfølgelig hjælper det lidt med en gulerod i enden, og min det er jo så HELE min svigerfamilie skal se mig i bikini i 2 uger til sommer...hvad er din?


Det er så her jeg skal ligge og smækre mig til sommer...privat villa med egen pool... nice ;) Jeg tænker at jeg aldrig får lagt mig i den stol, fordi jeg skal rende rundt efter Marius, med en evig angst om at han falder/hopper/løber i poolen.

fredag den 6. maj 2011

Kreagen

Det er da bare herligt, når sønnen synes, at der skal pyntes lidt her hjemme. De er da også lidt kedelige vores gulve, og trænger vel egentlig også til at blive ordnet....

torsdag den 5. maj 2011

Fake tan

Uhh... til sommer skal jeg med hele svigerfamilien til Grækenland. Dejligt men scary. For det første har de aldrig set andet hud på mig, end halsen op op, ankler og hænder. For det andet er man altså da bare ligbleg i starten af sommerferien. Så skal man snyde lidt? Har forsøgt mig før, og det resulterede i ubehagelige orange hænder (kunne nogle lige have skrevet på pakken med lidt større bogstaver, at det er obligatorisk at vaske hænder efter brug?) og orange plamager alt for mange steder. Men hvis de kendte kan...?


 


Billeder fundet her, her, her
Posted by Picasa